Opa’s Auto Oldtimer aanschaffen

Opa’s Auto Oldtimer aanschaffen

De voordelen van de aanschaf van een oldtimer.

Vaak is de reden van aanschaf van een mooie oldtimer of klassieker een stuk emotie. U wilt bijvoorbeeld een  ‘echte’ auto die met liefde is behandeld. Of u heeft een bepaald beeld voor ogen vanwege een herinnering of ervaring.

Behalve dat u met een oldtimer een unieke auto heeft met een klassiek, charmant uiterlijk zijn er nog enkele voordelen:
Als uw auto veertig jaar oud is, hoeft u geen wegenbelasting te betalen. Ook bij de verzekering kunt u goedkoper uit zijn. Nu worden daar wel een aantal voorwaarden aan gesteld, die kunnen per verzekeraar verschillen. U kunt dus het beste bij verschillende verzekeraars informatie opvragen.

De eerlijkheid gebiedt …

Natuurlijk kunnen we ook een paar nadelen noemen. Een ritje in de regen kan best hoor maar rijden met pekel of regelmatig in de regen staan komt de auto niet ten goede. Een oldtimer staat het beste gestald in een droge overdekte ruimte. Wij adviseren u om een oldtimer niet in weer en wind buiten te laten staan of hem te gebruiken als dagelijkse auto in het hedendaagse (snelweg) verkeer. Auto’s van 40 jaar en ouder zijn nu eenmaal minder luxe en zijn roestgevoeliger. Nu kan het heel leuk zijn te sleutelen aan uw oldtimer maar bezuinig niet zonder meer op het onderhoud, dan heeft u des te langer plezier van uw oldtimer. Wij helpen u graag, zowel met advies als met het daadwerkelijke onderhoud.

Advies bij Opa’s auto’s

Wilt u een oldtimer aanschaffen, en de voor- en nadelen goed op een rijtje zetten. Of wilt u op zoek gaan naar een bepaalde auto, die u in gedachten heeft? Of uw auto laten taxeren, bijvoorbeeld voor de verzekering? Wij kunnen een taxatie voor u verzorgen door een officieel erkende taxateur, de auto die u wilt voor u zoeken en aankopen. Ook kunnen we u adviseren met onze kennis. We kunnen met u meekijken en meedenken, alles is bespreekbaar en eerlijkheid staat voorop.